31.12.2015: ΠΡΟΣ ΕΞΟΜΑΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ;

Γιατί το Ισραήλ αφήνει πλέον ανοιχτό παράθυρο για να τα ξαναβρεί με την Τουρκία; Το ερώτημα αναζητά απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι έχουν δοθεί πολλές. Νομίζουμε ότι η παρακάτω ανάλυση από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Σπουδών Εθνικής Ασφάλειας  (και για την ελληνική απόδοση: ΟnAlert), απαντά πιο πειστικά απ΄ όλες στο ερώτημα.
Είναι επίσης αποκαλυπτική για το τι πιστεύει το Ισραήλ για τον ρόλο της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Περιγράφει την ισραηλινή στρατηγική με λεπτομέρειες και αναφέρεται στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην επιλογή του να επισκεφθεί το Ισραήλ.

EΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

του Σταύρου Καρκαλέτση, προέδρου ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

(δημοσιεύθηκε στην παγκύπρια εφημερίδα ''ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ'' στις 17.03.10)

Ένα από τα αίτια της αρνητικής πορείας των εθνικών ζητημάτων του Ελληνισμού, είναι το σχετικό έλλειμμα  του δημοσίου διαλόγου σε Ελλάδα και Κύπρο. Τόσο σε ότι αφορά το κυπριακό, όσο και σε ευρύτερα ευρωπαικά θέματα υψηλής στρατηγικής, όπως η υπό συζήτηση νέα αρχιτεκτονική για την ευρωπαική ασφάλεια, οι ασύμμετρες απειλές, η λαθρομετανάστευση, παρατηρείται μια ιδιόμορφη «εσωστρέφεια» στις πολιτικές ελίτ Αθηνών και Λευκωσίας. Ενώ στην Ευρώπη διεξάγεται ανεμπόδιστα δημοκρατικός και εποικοδομητικός δημόσιος διάλογος (πολιτικός, ακαδημαικός, σε επίπεδο κοινωνίας πολιτών) για τέτοιου επιπέδου σύνθετα ζητήματα, αυτά διατηρούνται σήμερα  υποβαθμισμένα στον δικό μας δημόσιο διάλογο.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 1

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 3

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 3

16.05.2017: ΡΗΓΜΑ ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΠΗΓΗ: Αlpha)
16.05.2017: Η ΕΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Γεωστρατηγική