02.12.2010: HΠΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, WIKILEAKS...

Προχθές, μετά την συνάντηση του με την Αμερικανίδα ομόλογό του Χίλαρι Κλίντον, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, τόνισε ότι η πρώτη ζήτησε συγγνώμη από την Τουρκία για τις διαρροές αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων στην ιστοσελίδα  WikiLeaks. Κατά τα άλλα, το περιεχόμενο των δημοσιευθέντων απορρήτων εγγράφων δεν εξέπληξε ιδιαίτερα την Άγκυρα, η οποία γνωρίζει ότι στην Ουάσινγκτον επικρατεί δυσπιστία απέναντί της.

02.12.2011: ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΣΙ...

Η οργιάζουσα διπλωματία Νταβούτογλου έφθασε έως τους Απάτσι και τους Σιού! Η Τουρκία επιδιώκει να καταστεί προνομιακά «εταίρος» των ιθαγενών Ινδιάνων στις ΗΠΑ! Αυτό αναφέρει από το Λονδίνο η πολύ καλά ενημερωμένη αναλύτρια επί του κυπριακού Φανούλα Αργυρού. Ενώ Ελλάδα και Κύπρος δεν ξέρουν που βρίσκονται πολιτικώς και οικονομικώς, η Τουρκία εργάζεται πυρετωδώς σε πολλά επίπεδα, εις βάρος του Ελληνισμού. Η τελευταία της προσπάθεια λοιπόν, είναι να καταστεί προνομιακός εμπορικός εταίρος των ιθαγενών Ινδιάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

03.06.2016: ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΝΑΤΟ - ΡΩΣΙΑΣ

O απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Grushko δήλωσε τα εξής : ''Το ΝΑΤΟ χρειάζεται την εικόνα της Ρωσίας ως μεγάλης αντίπαλου,  για να επιστρέψει στο κέντρο των παγκόσμιων υποθέσεων. Το  ΝΑΤΟ ελπίζει να το επιτύχει αυτό, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για την διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή, εκτός από την στρατιωτική συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης. Η συμμαχία αυτή είναι μια επανάληψη της  εποχής του Ψυχρού Πολέμου για τη διατήρηση της ασφάλειας στην Ευρώπη, και συνεχίζει να αποτελεί το σχέδιο και  της  νέας αρχιτεκτονικής  παρόλο ο  Ψυχρός Πόλεμος τελείωσε, και  κυριολεκτικά «μας προσκαλεί να επιστρέψουμε στο παρελθόν''...

02.12.2015: ΓΓ ΝΑΤΟ > ΑΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑ!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου*

Σε μια απίστευτη δήλωση προχώρησε σήμερα ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο είπε: "Άλλο οι τουρκικές στην Ελλάδα και άλλο οι ρωσικές στην Τουρκία", δημιουργώντας απορίες για τον τρόπο που "βλέπουν" το Διεθνές Δίκαιο οι Αμερικανοί και οι υπόλοιποι Δυτικοί. Πάλι μίλησε για το δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα σύνορά της, αλλά όταν αναγκάστηκε από σωρεία δημοσιογραφικών ερωτήσεων να αναφερθεί στις  παραβιάσεις των Τούρκων στον ελληνικό εναέριο χώρο, χωρίς να "κοκκινήσει'' είπε ότι πρόκειται για «δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις».

04.04.2011: ΟΜΠΑΜΑ> Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΣ

του Μάριου Ευρυβιάδη

Ο Μπαράκ Ομπάμα, παρ’ ότι μαύρος, δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στην παράδοση που θέλει σχεδόν κάθε Αμερικανό Πρόεδρο να έχει τον πόλεμό του. Τον δικό του πόλεμο. Τουλάχιστον έναν, ανεξάρτητα πόσους έχει κληρονομήσει από τον προκάτοχό του στην Προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Για τον Μπαράκ (Ευλογημένο / Χουσεΐν (γιο του Αλί) Ομπάμα, ο δικός του πόλεμος είναι πλέον κατά της Λιβύης του Καντάφι. Αυτό θα του χρεώσει η ιστορία.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Διατλαντικές Σχέσεις