05.05.2016: BRZESINSKI > ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ - ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Τα σημεία των καιρών εδώ και αρκετά χρόνια δείχνουν σαφέστατα μια σύγκρουση παγκοσμίου επιπέδου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία. Αυτή κόντρα σύμφωνα με ειδικούς δεν είναι μόνο πολιτική, ενεργειακή , ή ενδεχομένως γεωπολιτική, αλλά κυρίως θρησκευτική και ιδεολογική. Από την μία πλευρά έχουμε τους εκπροσώπους της Νέας Τάξης Πραγμάτων με όλο τον « συρφετό» που τους ακολουθεί, και από  την άλλη την ορθοδοξία και τις χριστιανικές αξίες.  Οι αφορμές που θα γίνει αυτή παγκόσμια σύγκρουση «εξηγούνται» παρακάτω. Σύμφωνα  με τον γνωστό  Αμερικανό εμπειρογνώμονα Zbigniew Brzezinsky, η Ρωσία δεν δείχνει κανέναν απολύτως  σεβασμό στην στρατιωτική δύναμη της Δύσης και του ΝΑΤΟ, ως εκ τούτου πρέπει να  λάβει  μια αυστηρή προειδοποίηση.

05.05.2016: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ, ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ;

του Patrick Buchanan*

Θέλοντας ή μη θέλοντας του κατεστημένου –και είναι σαφώς πως μη θέλοντας- μια επανάσταση προχωρά στην Αμερική. Η παλαιά τάξη σ’ αυτή την πρωτεύουσα (την Ουάσιγκτον) οδεύει προς την έξοδο, η Αμερική διασκελίζει ένα μεγάλο διχασμό, και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Η θριαμβευτική πορεία του Ντόναλντ Τραμπ προς την αναγόρευση ως υποψηφίου στο Κλήβελαντ, σχεδόν εξασφαλισμένη μετά την σαρωτική νίκη σε πέντε πολιτείες, το επιβεβαιώνει, όπως επίσης και η ομιλία του της Τετάρτης για την εξωτερική πολιτική. Ο  Τραμπ διακήρυξε ότι το «μείζον και κυρίαρχο θέμα» της κυβέρνησής του θα είναι «Πρώτα η Αμερική». Μέχρι τη ρίζα της καμινάδας!

05.10.2012: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΑΦΙΑ

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση, στο πολύ καλό ''Αnalystsforchange'' του γνωστού διεθνολόγου-στρατιωτικού αναλυτή Αθανασίου Δρούγου, δείχνει την οπτική της Μόσχας σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Ο Ρώσος στρατηγός ε.α. Κονσταντίν Πετρώφ μιλάει για σειρά θεμάτων, ανάμεσα στα οποία είναι το τέλος της ηγεμονίας του δολαρίου, τα κέντρα που κινούν τα νήματα πίσω από τους πολιτικούς, οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ο ερχομός -σύμφωνα με τον Ρώσο στρατηγό- της προμελετημένης κατάρρευσης των Ηνωμένων Πολιτειών...

05.09.2014: ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ > OI EΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

του Νικόλαου Λάου*

Στη μετασοβιετική εποχή, ο σκοπός του ΝΑΤΟ έχει καταστεί η περικύκλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η διαμόρφωση μιας στρατηγικής κατάστασης στην οποία η Ρωσία θα ήταν ανίκανη να επιδώξει και να εφαρμόσει μια αποτελεσματική πολιτική εθνικής ασφάλειας. Επίσης, υπό τον Γενικό Γραμματέα Φογκ Ράσμουσεν (Fogh Rasmussen), το ΝΑΤΟ (έχοντας προ πολλού χρόνου εκτραπεί από τον ρόλο του ως αμυντική συμμαχία του Βορείου Ατλαντικού) ανέλαβε δράσεις στον Ειρηνικό, ακολουθώντας την πολιτική “Asia Pivot” των ΗΠΑ για τη στρατηγική περικύκλωση της Κίνας. Στη δεκαετία του 2000, η κλιμάκωση της προς Ανατολάς επέκτασης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προκάλεσε αλλαγή καθεστώτων μέσω των λεγομένων «χρωματιστών επαναστάσεων», μέσω οικονομικών κυρώσεων και τελικά μέσω πραξικοποημάτων και πολέμου (όπως λ.χ. το υποστηριζόμενο από τη Δύση πραξικόπημα εναντίον του νομίμου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο του 2014 και ο εμφύλιος πόλεμος που ακολούθησε την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς).

05.11.2010: ΟΙ ΗΠΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΔΕΞΙΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τα αποτελέσματα των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών δεν προκάλεσαν μεγάλη έκπληξη. Η καθαρή νίκη των Ρεπουμπλικάνων σημαίνει πως οι ΗΠΑ, όπως και πολλά ευρωπαϊκά κράτη, βλέπουν μια σημαντική άνοδο της δεξιάς. Η απώλεια εδρών του κόμματος του εκάστοτε προέδρου, είναι κάτι το συνηθισμένο για τις εκλογές του κογκρέσου. Αυτό που είναι σχετικά ασυνήθιστο είναι ότι η άνοδος της αμερικανικής δεξιάς αντανακλά την άνοδο κάποιων δεξιών κομμάτων της Ευρώπης, που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα φέτος.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Διατλαντικές Σχέσεις