08.08.2013: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΥΠΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Ως μήνυμα προς την Άνγκελα Μέρκελ να χαλαρώσει την πολιτική λιτότητας, εκλαμβάνει τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του που δημοσιεύτηκε το πρωί της Πέμπτης. Το άρθρο αναφέρει ότι η επίσκεψη στο Λευκό Οίκο και η στήριξη που θα δώσει στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρόεδρος θα είναι μια ευκαιρία να σταλεί ένα μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο να χαλαρώσει τη λιτότητα στην Ευρώπη. Σύμβουλος του Ομπάμα ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει την ευκαιρία να εκφράσει την υποστήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που κάνει η Ελλάδα και η κυβέρνηση Σαμαρά.

08.08.2016: XΙΛΑΡΥ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για hillary clintonΟ κόσμος είναι τρομοκρατημένος, καθώς η Χίλλαρυ Κλίντον οδεύει ως υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Κι όμως, πολλοί οπαδοί του αποκαλούμενου “προοδευτικού” κινήματος ισχυρίζονται ότι πρέπει να ψηφιστεί αυτή η neocon πολεμοκάπηλη. Αλλά οι συνέπειες αυτής της στρατηγικής μπορεί να οδηγήσουν τελικά κατευθείαν σε πυρηνικό πόλεμο. Η πυρηνική εκδοχή βρίσκεται ήδη στο τραπέζι. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Χίλλαρυ Ρόνταμ Κλίντον θα κάνει κυριολεκτικά τα πάντα για την εξουσία και το χρήμα. Θα πει ψέματα, θα εξαπατήσει, θα κλέψει, θα δολοφονήσει, ακόμη και θα κοιμηθεί με τον εχθρό, προκειμένου να ικανοποιήσει την ακόρεστη δείψα της, την καθαρά ιδιοτελή σφοδρή επιθυμία της για εξουσία και αναγνώριση. Γι' αυτό τον λόγο η Χίλλαρυ Κλίντον αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την ίδια την ανθρωπότητα: πρέπει να την σταματήσουμε! Η κατάσταση είναι πλέον ξεκάθαρη...

08.12.2010: WIKILEAKS ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

του Μιχάλη Ιγνατίου

Τι είναι τελικά ο Τζούλιαν Ασάντζ; Είναι ένας «τρομοκράτης υψηλής τεχνολογίας», όπως τον χαρακτήρισε ο αρχηγός των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία ή ένας υπηρέτης της αλήθειας, όπως τον παρουσιάζουν όσοι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες και τα απόρρητα κείμενα που τους προσφέρει δωρεάν;
Είναι πολύ δύσκολη η απάντηση, ιδιαίτερα εάν αυτός που πρέπει να την δώσει ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και ταυτόχρονα είναι ερευνητής των αρχείων του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Πενταγώνου και των μυστικών υπηρεσιών.

08.10.2011: ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ'' > ΟΙ ΗΠΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα επικαλούνται τα «Επίκαιρα», υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ όχι μόνο επιθυμούσαν αλλά και μεθόδευσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», επί δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά ζούσε με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης, που θα έπληττε τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI.

08.12.2010: WIKILEAKS, H ΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ

του Χρήστου Ιακώβου *

Οι αποκαλύψεις, μέσω των διαρροών από το Wikileaks, δεν θα πρέπει να εντυπωσιάζουν και να παγώνουν το αίμα με την αμεσότητά τους αλλά θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως μία μοναδική περίπτωση, για τα ιστορικά δεδομένα του μεταψυχροπολέμου, σε σχέση με τον τρόπο κατά τον οποίο αντιλαμβάνονται οι ΗΠΑ τον υπόλοιπο κόσμο αλλά και το πως θεμελιακά κέντρα λήψεως αποφάσεων της παγκόσμιας υπερδύναμης ενεργούν σε τακτικό και στρατηγικό επίπεδο.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Διατλαντικές Σχέσεις