01.11.2013: ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το Βερολίνο χαρακτηρίζει ακατανόητη την κριτική που άσκησε το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ για το γερμανικό οικονομικό μοντέλο. Τι προσάπτουν οι Αμερικανοί στη μερκελική Γερμανία; Πως η ανάπτυξη της εγχώριας ζήτησης πάσχει στη Γερμανία, που είναι προσανατολισμένη ευλαβικά στις εξαγωγές, και αυτό συνιστά πηγή ανισορροπίας την ώρα που άλλες χώρες της ευρωζώνης τελούν υπό ανελέητες πιέσεις για να κάνουν προσαρμογές. "Δεν υπάρχουν στη Γερμανία ανισορροπίες που θα έπρεπε να διορθωθούν", απαντά το Βερολίνο, και φυσικά τα αίτια είναι (και γεωστρατηγικά), ξεφεύγοντας από το συνήθη οικονομικό πόλεμο.

01.11.2015: ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Διεθνής συνάντηση εναντίον της διατήρησης και της περαιτέρω επέκτασης και ανάπτυξης της Ατλαντικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, με πρωτοβουλία της ιταλικής επιτροπής «’Οχι στο ΝΑΤΟ, Όχι στον πόλεμο» και με τη συμμετοχή μιας πλειάδας προσωπικοτήτων από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Λίβανο, μεταξύ των οποίων (νυν και πρώην) κοινοβουλευτικοί από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αφορμή για τη συνάντηση απετέλεσε η γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ «Trident Juncture» που  χαρακτηρίστηκε στην Ιταλία ως «πρόβα πολέμου», που αποσκοπεί να τρομάξει όλο τον πλανήτη....

02.04.2012: OI HΠΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Ενεργειακής Ασφάλειας της Ρωσίας υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να διαταράξουν την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης από τη Ρωσία. Ο Κονσταντίν Σιμόνοφ προειδοποιεί ότι το μόνο που έχει επιτύχει η Ουάσιγκτον, είναι να αυξήσει την εξάρτηση της Γηραιάς Ηπείρου από μουσουλμανικές χώρες. Επίσης, εκφράζει αμφιβολίες για το ύψος των αποθεμάτων φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Ακολουθεί (από την ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'') η συνέντευξη Σιμόνοφ που δόθηκε στον Αθανάσιο Έλλις.

01.11.2016: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ > ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Το κατωτέρω άρθρο του σοφού και πατριώτη Αμερικανού πανεπιστημιακού και βετεράνου της πολιτικής και δημοσιογραφίας Paul Craig Roberts, όπως και άλλων ίσης υπερκομματικής εγκυρότητας και αξίας που  πρέπει να ακολουθήσουν (κατά το απομένον διάστημα μέχρι τις παγκόσμιας κρισιμότητας αμερικανικές εκλογές), μεταφράζεται  ως συμβολή σε μιαν ελάχιστη θεραπεία της πνευματικής αβιταμίνωσης που προκαλεί αναπόφευκτα στο ελληνικό κοινό η αποκλειστική σίτισή του (από τα ιθαγενή ΜΜΕ) με τα αποφάγια των προπαγανδιστικών πιάτων CNN, FOX NEWS, BBC, Deutche Welle, New York Times, Washington Post κτλ, για την εκλογή της Hillary Clinton. Ιδού τι γράφει o Paul Craig Roberts:

 

02.11.2011: ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ

του Γιαλτσίν Τζεμάλ*
Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της «Ειρηνευτικής Επιχείρησης» του 1974 Χένρι Κίσινγκερ, σε ομιλία του στην Κων/πολη είπε πολλά, τα οποία όταν τα διάβασα, ανατρίχιασα. Ας δούμε τι είπε: ''ΟΙ ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και το Ιράκ και το κενό θα πρέπει να καλυφθεί από την Τουρκία. Η Άγκυρα θα πρέπει να είναι προσεκτική, να συμβαδίζει με τα ζωτικής σημασίας συμφέροντα της Ουάσιγκτον και να μην τα αντιστρατεύεται''.
14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Διατλαντικές Σχέσεις