15.03.2013: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ''ΕΠΙΚΑΙΡΑ''

Στα εβδομαδιαία «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν από σήμερα 14 Μαρτίου σε Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχουν σημαντικές αναλύσεις γεωστρατηγικού-ενεργειακού παρονομαστή: Το παρασκήνιο για την πώληση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ και οι στρατηγικές κινήσεις της Ρωσίας (του δημοσιογράφου Νίκου Μελέτη), η ευρωπαική διάσταση της ΑΟΖ και πως μπορεί να αξιοποιηθεί από την Ελλάδα (της ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλλα) και ο κίνδυνος ενός ενεργειακού ''Αττίλα'', εάν τελικά το κυπριακό φυσικό αέριο διοχετευθεί στη Δύση μέσω τουρκικού εδάφους, όπως το θέλουν σχεδιασμοί συγκεκριμένων κέντρων (του προέδρου του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Σταύρου Καρκαλέτση).

15.11.2012: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Γ. ΛΙΛΛΗΚΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παρατίθεται η πρόταση του υποψήφιου προέδρου της Κύπρου Γιώργου Λιλλήκα για γρήγορη έξοδο από την οικονομική κρίση, με αιχμή του δόρατος την αξιοποίηση του φυσικού αερίου. Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σήμερα σε παρατεταμένη ύφεση και με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις και μέτρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια, για να μπει η Κυπριακή οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η πρόταση που καταθέτει ο Γιώργος Λιλλήκας, στοχεύει στο να επιλύσει σε σύντομο χρόνο και όχι μακροπρόθεσμα τα πιο πάνω προβλήματα. Προτείνεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική αξιοποίησης των εσόδων από το φυσικό αέριο, με άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.

16.11.2012: ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ''SOUTH STREAM'' H EΛΛΑΔΑ

H Eλλάδα βρίσκεται οριστικά εκτός σχεδιασμού για τη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου ''South Stream'', όπως παραδέχθηκαν επίσημα οι υπεύθυνοι της ''Gazprom'' σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Μόσχα, απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, και οι ευθύνες των πολιτικών ηγεσιών από το 2009 και μετά πρέπει να αναζητηθούν και να τεθούν επιτακτικά. Δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να έχει μερίδιο στην χρεοκοπία του τόπου, και μετά να σφυρίζουν αδιάφορα. Ειδικά ο Γ. Παπανδρέου θα πρέπει να λογοδοτήσει για την προδοτική συμπεριφορά του, αφού σε αυτόν οφείλεται κατά κύριο λόγο ο ενταφιασμός του έργου.

 

16.02.2013: ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ένα πολύ βρόμικο παιχνίδι με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις παίζεται τον τελευταίο καιρό στον άξονα Μόσχα-Αθήνα-Ουάσιγκτον. Η απόφαση της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΠΑ και τη ΔΕΣΦΑ δεν περίμενε ίσως κανείς ότι θα προκαλούσε ένα απίστευτο γαϊτανάκι με κινήσεις, δηλώσεις, παρασκήνιο και πολιτικές ίντριγκες. Με απανωτά δημοσιεύματα το ''Antinews'' έγραφε ότι γίνεται μεγάλος χαμός και ασκούνται αφόρητες πιέσεις σχετικά με το που θα καταλήξει η ΔΕΠΑ, κατά κύριο λόγο. Το πάνω χέρι στην όλη διαγωνιστική διαδικασία έχουν οι Ρώσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Sintez έχει προσφέρει 1,9 δις και για τις δύο εταιρείες ενώ η επίσης ρωσική Gazprom έχει δώσει 900 εκατ. ευρώ μόνο για τη ΔΕΠΑ. Οι άλλες προσφορές των Αζέρων της Socar και των ελληνικών M&M Gas (Motor Oil και Μυτιληναίος) και το group PPF – ΓΕΚ δεν μπορούσαν εξ’ αρχής να παρακολουθήσουν τον τρελό χορό εκατομμυρίων των Ρώσων.

17.01.2013: Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΒΗΝΕΙ...

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Τι θα έκαναν ο κ. Σαμαράς, o κ. Λαζαρίδης, ο κ. Μεϊμαράκης, οι υπουργοί και βουλευτές, αν τα παιδιά τους δεν είχαν να φάνε ή παρουσίαζαν συμπτώματα υποσιτισμού; Υποθέτουμε ότι κάτι θα έκαναν. Κάτι θα έκανε ο πρωθυπουργός αν δεν έβρισκε το φάρμακο που χρειάζεται για το μάτι του και κινδύνευε να το χάσει. Αυτά που ο κ. Σαμαράς πράττει για τον εαυτό του και τα παιδιά του, ως άτομο, δεν τα πράττει όμως για τον ελληνικό λαό, που του έκανε την τιμή να τον εκλέξει πρωθυπουργό! Υπολογίζονται σε 2.2 εκατομμύρια οι νεόπτωχοι ‘Ελληνες που απευθύνθηκαν στη ΜΚΟ ''Αποστολή'' της Αρχιεπισκοπής για ανθρωπιστική βοήθεια.

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ
You are here: Home Άρθρα ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ενέργεια