02.01.2017: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία αναζητούν απασχόληση στο εξωτερικό, σύμφωνα με έρευνα του ομίλου παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού Adecco, σχετικά με τις τάσεις αναζήτησης εργασίας στην Ελλάδα. Απελπιστικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε η –διόλου αθώα– εταιρείας ευρέσεως εργασίας Adecco για την πρόθεση των Ελλήνων εργαζόμενων να μεταναστεύσουν. Σύμφωνα με αυτήν, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων (49% που δήλωσαν ότι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό + 3% που έχουν ήδη δεχτεί προσφορά εργασίας) επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα προς αναζήτηση εργασίας. Βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πληγή που έχει ανοίξει η κρίση στην ελληνική κοινωνία...

02.02.2013: ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

του Γιάννη Φριτζαλά*

Ὃταν ὁ Ἀφροαμερικανὸς πολιτικὸς Jesse Jackson διαπίστωσε πὼς «στὴν πολιτική, μία ὀργανωμένη μειοψηφία εἶναι μία πολιτικὴ πλειοψηφία» πιθανότατα δὲν θα ἀνέμενε τὶς διαστάσεις ποὺ θὰ ἐλάμβανε αὐτὴ ἡ ἀλήθεια στὴν σύγχρονη Ἑλλάδα. Ἀκόμη καὶ ὁ σφοδρότερος ἐπικριτὴς αὐτῆς τῆς ἀπόψεως θὰ τὴν ἀπεδέχετο, ἀντικρύζοντας τὴν δολίως κατεχόμενη πατρίδα μας· κατεχόμενη ἀπὸ ὀργανωμένες μειοψηφίες, ἂλλοτε ἀντιμαχόμενες καὶ ἂλλοτε ταυτιζόμενες, ἀλλὰ μὲ κοινὸ διακαῆ πόθο τὴν ἀπομύζηση τῆς χώρας. Μειοψηφία ἐπέβαλε τὴν ὀθνεία καὶ ἀνθελληνικὴ ἰδεολογία της ἀπὸ τὴν μεταπολίτευση καὶ ἐντεῦθεν· μειοψηφία λυμαινόταν γιὰ δεκαετίες τὴν δημόσια περιουσία, θέτοντας ὡς αὐτοσκοπὸ τὴν καννιβαλιστικὴ αὐτοπραγμάτωση καὶ «αὐτοαποθέωση».

02.06.2013: ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΠΤΥΧ. ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

του Νίκου Γιαννόπουλου*

 
Αγαπητή κυρία: Σε συνέντευξη σας σε ραδιοφωνικό σταθμό ισχυριστήκατε ότι ο χορός του Ζαλόγγου ήταν ένας εθνικός μύθος, απ' αυτούς, προφανώς που η αστική τάξη αρεσκόταν να κατασκευάζει προκειμένου να επιτύχει την, απαραίτητη για τα σχέδιά της, εθνική συναίνεση. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας σε επίπεδο επιστημονικό και σίγουρα όχι πολιτικό (αφού η δήλωσή σας, κατά πολλούς υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα). Ο Χρ. Περραιβός στην έκδοση του 1815 γράφει ότι οι Σουλιώτισσες, αφού πρώτα έριξαν τα παιδιά τους στο βάραθρο, τα ακολούθησαν χορεύοντας. Το ίδιο αναφέρουν και οι Λαμπρίδης, Αραβαντινός και Ιωάνν. Γούσης. Τις απόψεις αυτές δεν αποδέχθηκε ο Π. Ζερλέντης ο οποίος επισκέφθηκε το Ζάλογγο την άνοιξη του 1888. Μη βιαστήτε να χαρείτε! Στο μόνο που διαφώνησε ήταν στο γεγονός ότι δεν υπήρχε χώρος για χορό! Δίκαιως βέβαια ο καθένας μπορεί να αμφισβητήσει τα παρακάτω αφού προέρχονται από ελληνικές πηγές (γι' αυτό άλλωστε δεν επέμεινα). Ας δούμε λοιπόν και τις ευρωπαικές.

02.02.2014: ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Σοκάρει, όσους διαθέτουν ακόμα συνείδηση, το υποτονικό έως ανύπαρκτο των αντιδράσεων στο επιχειρούμενο έγκλημα καταστροφής χημικών όπλων στη Μεσόγειο. Να αποφύγουμε συμβατικούς και χημικούς πολέμους, όχι να καταστρέψουμε το στολίδι της ανθρωπότητας, λίκνο του πολιτισμού και ζωτικό μας χώρο, δηλητηριάζοντας ψάρια και νερά. Και καλά όσοι διοικούν τη χώρα για λογαριασμό των Αγορών ή των διαχρονικών «προστατών-νταβατζήδων». Η αντιπολίτευση, γιατί δεν χαλάει τον κόσμο; Θα μαζέψει αύριο, εκ των πραγμάτων, τις ψήφους που θέλει, αλλά δεν ξέρω τι θα τις κάνει στην ηλεκτρική καρέκλα της εξουσίας μιας, πολύπλευρα πλέον, καταστρεφόμενης χώρας. (Διερωτώμαι επίσης που είναι πολλοί «εθναμύντορες», που μας πήραν τα αυτιά για την ΑΟΖ, συχνά αγνοώντας τι είναι!)

02.09.2013: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ > ΤΟ SUCCES STORY ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

του  Σταύρου Καρκαλέτση*

Επί  τρία χρόνια, στην υπό μνημονιακό ζυγό πατρίδα ακούμε για  χρεοκοπία και οικονομικό Αρμαγγεδώνα. Και είναι αλήθεια, μια αλήθεια μαύρη που τη βιώνει στο πετσί του η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού  λαού, σε Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό  με το οποίο δεν ασχολείται κανείς είναι, πλάι στα  οικονομικά αδιέξοδα, τα success stories μιας εξωτερικής πολιτικής που τρέχει «στον αυτόματο», δίχως πυξίδα και στόχους. Με εμμονή, ας ξανατονιστεί πως οικονομία (έστω κατεστραμμένη) κάποια στιγμή υπό προυποθέσεις ανορθώνεται. Εθνικές ήττες όμως και ακρωτηριασμοί, δεν θεραπεύονται. Ιδίως αν έχεις απέναντί σου αρπακτικά τύπου Τουρκία! Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τις πρόσφατες μόνο, «εθνικές επιτυχίες»; Σταχυολογούμε, προς επίρρωση του ισχυρισμού μας, τα παρακάτω:

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ