03.02.2014: ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΣΑΣ, κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ...

Kαι εγένετο ''Εθνική Αυγή''! Για την οποία μάλλον περιποιεί τίτλο τιμής ότι αναφέρονται αρνητικά αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας τον ''εθνικιστικό και ξενοφοβικό'' χαρακτήρα του νέου κόμματος. Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταπόκριση των New York Times από την Αθήνα, που επισημαίνει ότι ενόψει ευρωεκλογών στελέχη της Χρυσής Αυγής προχώρησαν στη δημιουργία του νέου κόμματος. Η αλλαγή ονομασίας, όπως τονίζεται, μοιάζει με ελιγμό, ο οποίος αποσκοπεί να παρακάμψει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για τον έλεγχο της Χρυσής Αυγής, που ξεκίνησαν πέρυσι με την σύλληψη πέντε βουλευτών και είκοσι μελών της οργάνωσης, μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα.

03.04.2014: ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ!!!

Στο ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. είμασταν εξ αρχής σαφείς: Κόμματα εκλεγγμένα δεν γίνεται με έωλα στοιχεία να στέλνονται στη φυλακή! Τώρα, με την δημοσιοποίηση της συνομιλίας του Ηλία Κασιδιάρη με τον γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, όπου ο δεύτερος παραδέχεται παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου στην δικαιοσύνη για να προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τι έχουν να πουν οι Σαμαράς, Δένδιας, Αθανασίου και Βορίδης; Οι πληρωμένοι δημοσιογραφίσκοι της υποταγής και συνδιαλλαγής που μήνες βρίζουν την Χρυσή Αυγή, γιατί τώρα σώπασαν; Εμείς, την ίδια θέση θα παίρναμε για οποιοδήποτε κόμμα θα διωκόταν. Να παραιτηθεί τώρα η κυβέρνηση και να επέμβει μια πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, για να μαζέψει τους σκευωρούς!

03.05.2013: ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Η απόφαση του Eurogroup (δηλαδή όλων των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της κυπριακής και της ελληνικής), της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ για την Κύπρο θα περάσει ίσως στην ιστορία ως η ταχύτερη καταστροφή κράτους – τύφλα νάχει ο Γκουντέριαν, με τους αστραπιαίους πολέμους του. Ταυτόχρονα, η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο έθεσε τα θεμέλια για την πιθανή τελική καταστροφή της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, βάζοντάς την πιθανώς σε τροχιά δύσκολα αντιστρέψιμης πορείας προς την τελική διάλυση. Μια τέτοια διάλυση, υπό τις διαγραφόμενες συνθήκες, κινδυνεύει να οδηγήσει τον κόσμο πιο πίσω από τον Διαφωτισμό και την Αναγέννηση. Κατά πάσα πιθανότητα, μια τέτοια διάλυση, επερχόμενη, θα οδηγήσει στον κατακερματισμό της ‘Ενωσης σε μια σειρά αδύναμα κρατίδια, ταχέως φτωχοποιούμενα, υποχείρια της «Αυτοκρατορίας του χρήματος» και των Ηνωμένων Πολιτειών.

03.04.2014: ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΖΗΤΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτικό σεισμό έχει προκαλέσει από το μεσημέρι της Τετάρτης το έγγραφο που παρουσίασε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, και παρουσιάζει απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. Η συνομιλία που είναι καταγεγραμμένη και σε βίντεο και αποτελεί προϊόν υποκλοπής πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος δείχνει να συζητάει με μεγάλη άνεση με τον Τάκη Μπαλτάκο. Ενα βασικό ερώτημα που γεννάται από αυτή την υπόθεση είναι πως κατάφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης να «στήσει» τον πρώην, πλέον, γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και να τον καταγράψει να μιλάει τόσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και για τις υποθέσεις των προφυλακίσεων βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος.

03.05.2014: ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

 

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Ο νεοφιλελευθερισμός ως ιδεολογική και πολιτική αντίληψη, γεννήθηκε την δεκαετία του ’40 από τον Οικονομολόγο Μίλτον Φρίντμαν, γιο Ουγγροεβραίων μεταναστών και είναι η απόλυτη έκφραση ενός άκρατου οικονομικού φιλελευθερισμού. Ο νεοφιλελευθερισμός βασίζεται στο δόγμα για περισσότερο ελεύθερη αγορά, δηλαδή περισσότερο καπιταλισμό και λιγότερο κράτος. Για τον λόγο αυτό μαρξιστές διανοητές θεωρούν τον νεοφιλελευθερισμό ως το μέσον μετάβασης των κοινωνιών στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό. Αυτή την ιδεολογία της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών, πολλοί οικονομολόγοι την ονόμασαν «ο καπιταλισμός της καταστροφής». Το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού διατυμπάνιζε, ψευδώς, πως η παγκόσμια επιβολή του κινήματος θα ήταν ειρηνική. Αντίθετα, επανειλημμένα εκμεταλλεύτηκε τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλει τις ακραίες πολιτικές του.

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ