03.08.2012: ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΜΕΝΟ

του Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
 

Επειδή είναι βέβαιο ότι η πλειοψηφία του «κυρίαρχου» λαού δεν διάβασε το άρθρο 52 του Συντάγματος, το παραθέτω αυτούσιο: «Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης, ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής». Υπό το κράτος της ισχύος αυτής της διάταξης, τίθενται τα εξής ερωτήματα ως προς  τη συνταγματικότητα των αποτελεσμάτων των εκλογών της 17ης Ιουνίου, υπό την έννοια της ωμής παραβίασής της τόσο από παράγοντες του εξωτερικού όσο και από πολιτικούς παράγοντες του εσωτερικού, οι οποίοι διεκδίκησαν την ψήφο.

03.08.2013: ΞΥΠΝΑ, ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!

Φίλε Συνέλληνα: Κατάλαβες τώρα, έστω τώρα, τι παίζεται; Κατάλαβες τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει κανένας σοβαρός άνθρωπος; Κατάλαβες τώρα γιατί αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία εκείνων κι εμάς δυστυχισμένους. Κατάλαβες τώρα, ψαράκι, πόσο αξίζει η ''γυάλα'' σου; Γιατί αυτή είναι η καλύτερη γωνιά στον κόσμο - το καλύτερο οικόπεδο - και την κοστολογούν μόλις 300 δις, συμπεριλαμβανομένων και των... αρχαιοτήτων. Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου. Με χαρτιά τυπωμένα σου πήραν και σου παίρνουνε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.

03.10.2013: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ;

του Νίκου Χειλαδάκη*

Αυτές τις μέρες ζήσαμε το αποκορύφωμα του αίσχους της ελληνικής δημοσιογραφίας σε όλες του τις διαστάσεις, που πραγματικά αποτελούν μαύρη κηλίδα στον χώρο. Διαστρεβλώθηκε και καταστρατηγήθηκε με τον πιο ασυνείδητο τρόπο το θεμελιώδες αξίωμα της δημοσιογραφίας, που είναι πρωτίστως η αμερόληπτη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Αντί αυτού, είχαμε το παραλήρημα μιας μαύρης απροκάλυπτα προκατειλημμένης δημογραφίας, βλέποντας τους μεγάλο-«δημοσιογράφους» να μετατρέπονται σε ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές, καταδικάζοντας στην κυριολεξία όσους αντιτίθενται στην μνημονιακη προδοσία. Έφτασε μάλιστα ο περιώνυμος πανκριτής «δημοσιογράφος» του μεγάλου καναλιού, να χαρακτηρίσει σαν αλητεία όλους τους ποινικολόγους και συνταγματολόγους που είχαν επικρίνει έντονα από την αρχή αυτή την φαρσοκωμωδία της Χρυσής Αυγής.

03.09.2012: TΣΙΠΡΑΣ, Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

Με βάση μια αιρετική συλλογιστική, στις 17 Ιουνίου 2012 χάθηκε μια ιστορική για το Έθνος ευκαιρία. Να ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Μην ανατριχιάζετε. Ας προσπαθήσουμε ψύχραιμα να δούμε τι θα συνέβαινε. Πρώτα, κάποιες βασικές παραδοχές. Η Γερμανία, με την ζώνη ελευθέρου εμπορίου και το κοινό νόμισμα, έχει δώσει διέξοδο στο ιστορικό της πρόβλημα: την διάθεση του παραγωγικού της πλεονάσματος. Έχει δηλαδή προσφυώς μετατρέψει το συγκριτικό της πλεονέκτημα σε τεράστια ελλείμματα των υπολοίπων, κυρίως των Νοτίων.

 

03.11.2012: ΔΕΚΑΤΙΣΜΟΣ

του Φαήλου Κρανιδιώτη*
 
Ποιο είναι το βαθύτερο πρόβλημα της μεταπολιτευτικής «παράγκας», η πηγή της παρακμής μας, που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού; Είναι η μετάθεση του κέντρου της πραγματικής εξουσίας, από την εκλεγμένη πολιτική ηγεσία στα χέρια των διαπλεκόμενων «νταβατζήδων», αυτή την περίεργη συνομοταξία μπετατζήδων, καναλαρχών, προέδρων ομάδων, τραπεζιτών, ημιλαθρέμπορων και προμηθευτών του Δημοσίου. Με ένα πελάτη, κυρίως, το κράτος, ήτοι ένα έκαστο εξ ημών, στήσανε φάμπρικα και αρμέξανε μέχρι αίματος κρατικούς προϋπολογισμούς, δάνεια, ευρωπαϊκά προγράμματα κι επιδοτήσεις. Τα ‘φαγαν όλα μέχρι φόδρα, εμείς μείναμε ρέστοι, κι αυτοί πάλι συνωστίζονται στην αφετηρία για να φάνε κι ότι θα ‘ρθει με το σταγονόμετρο από τα νέα δάνεια του προγράμματος διάσωσης.

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ