03.11.2013: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ

του Ιωάννη Φριτζαλά*

«Οἱ ἀσθένειες, σύμφωνα με τον Ἱπποκράτη, δέν ἐκδηλώνονται στούς ἀνθρώπους ἀμέσως, ἀλλά ἀφοῦ τά συμπτώματα συγκεντρωθοῦν σιγά σιγά, ἐκδηλώνονται μαζεμένα»1. Προφανῶς, ἡ διαπίστωση αὐτή ἰσχύει γιά κοινωνίες, πού ἒχουν ἀπολέσει τήν δυνατότητα ἒγκαιρης διαγνώσεως καί θεραπείας τῶν ἀσθενειῶν πού τίς πλήττουν συλλογικά. Ἡ ἑλληνική κοινωνία βιώνει μία παρόμοια ἀσθένεια, πού κάθε ἂλλο παρά ἱάσιμη εἶναι, ὃσο ἐξελίσσεται ἡ ἐπιχείρηση διανοητικῆς μεταλλάξεως, ἀφελληνισμοῦ καί μετασχηματισμοῦ της σέ ἓναν ἂβουλο καί ὁμογενοποιημένο ὂχλο, πρόθυμο νά ὑπακοῦσει σέ κάθε διαταγή καί ἐπιθυμία τοῦ ἰσχυροῦ. Ἡ ἀπροκάλυπτη δολοφονία ἑνός ἀθώου ἀνθρώπου εἶναι ἓνα ἀπολύτως τραγικό συμβάν, ἀλλά ἀκόμη πιό τραγική εἶναι ἡ ἀνήθικη καί ὑβριστική ἐκμετάλλευση τοῦ θλιβεροῦ αὐτοῦ γεγονότος γιά τήν συγκάλυψη τοῦ πλέον εἰδεχθοῦς ἐγκλήματος εἰς βάρος τοῦ Ἑλληνισμοῦ.

03.12.2013: ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ, κοι ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΕ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ;

Οι Έλληνες καίγονται ζωντανοί από το μαγκάλι του μνημονίου. Αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, να μην πεθάνουν από το κρύο, αφού η κυβέρνηση τους στέρησε το πετρέλαιο θέρμανσης, και τελικά χάνουν τη ζωή τους από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών ή από τις φωτιές που εκδηλώνονται στα σπίτια τους από τη συνεχή χρήση των ξυλόσομπων ή των τζακιών. Το τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες στη Θεσσαλονίκη, με τη 13χρονη να πεθαίνει από το μαγκάλι που είχε ανάψει η μητέρα της για να ζεσταθούν, αφού τους είχαν κόψει το ρεύμα, επανάφερε με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα το δράμα που ζουν καθημερινά οι Έλληνες στερούμενοι βασικές τους ανάγκες. Λίγες ώρες αργότερα, δύο άλλες οικογένειες στην Πύλη των Τρικάλων λίγο έλειψε να γίνουν παρανάλωμα του πυρός από φωτιά που προκλήθηκε από την ξυλόσομπα που είχαν αναμμένη. Οι δύο οικογένειες γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, αλλά το διώροφο σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.

04.01.2013: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Το 2012 έδυσε και μόλις ανέτειλε το 2013 με τους χειρότερους οιωνούς. Η πατρίδα μας έχει γυρίσει 72 χρόνια πίσω, η χώρα μας ήδη βρίσκεται σε “εμπόλεμη κατάσταση” και ο λαός μας εξαθλιώνεται. Βιώνουμε κατοχικές ημέρες και νύχτες που οι περισσότεροι των Ελλήνων τις γνώρισαν από αφηγήσεις παλαιότερων ή από ντοκιμαντέρ εποχής. Δράστες της αναβίωσης αυτών των τραγικών στιγμών του Έθνους, όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Αυτές οι κυβερνήσεις που μέχρι το 2009, σχεδίασαν την υποδούλωση της πατρίδας μας στη νέα τάξη πραγμάτων και στην παγκοσμιοποίηση και ακολούθως, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, υλοποιούν αυτό το πολύχρονο εφιαλτικό σχέδιο.

04.01.2013: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΤΟΝ ...ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ!

του Νίκου Χιδίρογλου*

Την 1η Ιανουαρίου 1822, η Α’ Εθνική Συνέλευση των επαναστατημένων Ελλήνων κήρυξε στην Επίδαυρο την ανεξαρτησία της Ελλάδας και ψήφισε το πρώτο Ελληνικό Σύνταγμα, που έμεινε γνωστό ως το «Προσωρινό Πολίτευμα» ή «Νόμος της Επιδαύρου». Αυτό όφειλαν όλοι να το αναλογιστούν, όπως και τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν, μιας και όλοι εμείς είμαστε επί των επάλξεων αυτή την εποχή, δίνοντας ο καθένας με τον τρόπο του και τις δυνάμεις του τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο. Ήταν Πρωτοχρονιά, λοιπόν, του 1822. 191 χρόνια πριν. Όταν οι γενναίοι, οι οποίοι είχαν ορθώσει το ανάστημά τους σε μια αυτοκρατορία, μετά από μακροχρόνια σκλαβιά, διεκδίκησαν την ελευθερία τους, όρισαν το εθνικό σύμβολο, την ελληνική σημαία και έθεσαν τις βάσεις για το εθνικό μας κράτος. Που σήμερα κινδυνεύει...

04.01.2014: ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Το 2013 ο ελληνικός λαός έζησε στο πετσί του τις αδηφάγες ορέξεις, σαρκοβόρων ορνέων αλλά και σαρκοβόρων υαινών, που οσμίστηκαν το «πτώμα» της Ελλάδος και το κατασπάραξαν, αφού πρώτα  το «σώμα» της πατρίδας μας το βίασαν επανειλημμένως πριν το θανατώσουν τα εγχώρια τσιράκια και οι υποτακτικοί των διεθνών-τοκογλύφων δανειστών μας! Αυτά τα σιχαμένα ερπετά της πολιτικής συγκυβέρνησης, του χθες και του σήμερα, τα οποία κατάντησαν την Ελλάδα από ισότιμο εταίρο της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε διακονιάρη επαίτη του περισσεύματος της νεοναζιστικής Γερμανίας. Που εξυπηρέτησαν τα συμφέροντα των «εταίρων» μας, υποτασσόμενοι άνευ όρων στα δόλια και παράλογα αιτήματά τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον της πατρίδος μας και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαού μας.   

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ