01.04.2014: H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΕΞΙΟΣ

του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Τι σημαίνει άραγε σήμερα να είσαι δεξιός και ποιους περιλαμβάνει ο όρος, που χτυπάει σαν σφυράκι το γόνατο της υβρίζουσας και συκοφαντικής αριστεράς Κολωνακίου κι Εξαρχείων; Μα ό,τι σήμαινε πάντοτε. Τον πατριώτη, που πιστεύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, στο Έθνος και τις διαχρονικές, ενωτικές για την κοινωνία, αξίες του, που τιμά τα Σύμβολα και τους Ήρωες του. Σημαίνει τον Έλληνα που αναγνωρίζει ως συνθεμελιωτή του Έθνους την Ορθόδοξη Εκκλησία και της απονέμει τις νενομισμένες τιμές. Ο δεξιός είναι νοικοκύρης, φροντίζει άγρυπνα την οικογένεια του, το σπίτι, τις ελιές και το αμπέλι του, την δουλειά του. Είναι αυτός που πιστεύει στον νόμο και την τάξη, έχοντας επίγνωση πως την ανομία και την αναρχία τις πληρώνουν πάντα οι αδύναμοι κι επωφελούνται από αυτήν οι εχθροί της Πατρίδας και της κοινωνικής ειρήνης.

01.05.2013: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

του Παναγιώτη Αποστόλου*

Έκλεισαν τρία χρόνια από την «αποφράδα» ημέρα που ο πολιτικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου αλυσόδεσε την πατρίδα μας στα δεσμά του μνημονίου και στη συνέχεια άλλοι επίορκοι Πρωθυπουργοί, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς, την κατέστησαν διά μέσω και των επόμενων επαχθών μνημονίων, όμηρο των νοσηρών σχεδίων των διεθνών αγορών του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης Μέρκελ. Συμμέτοχοι και συνένοχοι, ενός καλοστημένου εγκληματικού σχεδίου, με το οποίο περικόπηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις των μεροκαματιάρηδων νοικοκυραίων πολιτών αυτής της χώρας. Με το οποίο, πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Που, η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, που οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται και ζουν από τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, μετετράπησαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Με αυτά τα μνημόνια που τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες.

01.07.2013: ΗΘΙΚΗ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

του Σάββα Καλεντερίδη*

Η Τουρκία, μια χώρα χωρίς παράδοση στη βιομηχανική παραγωγή, την έρευνα και ανάπτυξη, το εμπόριο και τον τουρισμό, ξεπέρασε την Ελλάδα στους τομείς αυτούς, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να μας ξεπεράσει ακόμα και στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας! Και το λέμε αυτό γιατί η Άγκυρα εδώ και χρόνια έχει ασχοληθεί επισταμένως σε ανώτατο επίπεδο και έχει υιοθετήσει ιδιαίτερη στρατηγική στο ζήτημα αυτό, που θέτει σε εφαρμογή βήμα προς βήμα, αρχής γενομένης από τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, που ήδη βρίσκεται ένα έτος φωτός μπροστά από τον αντίστοιχο ελληνικό. Κι αυτό, τη στιγμή που λίγες δεκαετίες πριν, τότε που ανέτειλε ο ήλιος της …μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης (sic) και ξεκίνησε η μεγάλη παρακμή, η Ελλάδα έχτιζε δεξαμενόπλοια, ενώ στην Τουρκία δεν μπορούσαν να κατασκευάσουν όχι βάρκα, ούτε καν σχεδία. Ας όψονται οι συντεχνίες και η τυφλή υπεράσπιση των συμφερόντων τους από τους εργατοπατέρες συνδικαλιστές και η μυωπική αλλά και υποκριτική στάση των πολιτικών, που περιόρισαν τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε βαρύγδουπα συνθήματα κενά περιεχομένου!

01.06.2016: ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΛΛΟΙ''...

O διαχωρισμός σε «εμείς κι αυτοί», σε «αριστεροδεξιούς εθνολαϊκιστές και αστούς», σε «Περηφανο-οχιάδες και Μένουμε-Ευρωπαίους» έγινε και με τη βούλα του Κυρίτση. Ο οπαδός – βουλευτής έβαλε τα θεμέλια για την περιχαράκωση που θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια. Ο διπολισμός, με συνθήματα «θα πληρώσετε που είπατε ναι» ή «θα σας εκδικηθούμε που είπατε ναι» θα είναι το επόμενο πολιτικό στόρι της χώρας. Είναι σαν το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο μπάσκετ, όπου ένας θα είναι ο νικητής με κάθε τρόπο και ποτέ αυτές οι ομάδες δεν θα μπορέσουν να ομονοήσουν. Το ποιοι είναι οι άλλοι το ξέρουμε πια πολύ καλά...

01.10.2012: TO ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΕΓΙΝΕ!

του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Μην ακούτε τις διαψεύσεις. Έγινε πραξικόπημα. Μαύρη χούντα κι άραχνη. Σιγά – σιγά. Από το 1981 και μετά, και ειδικότερα απ’ όταν οι ιδιώτες επιχειρηματίες μπούκαραν στις συχνότητες. Σιγά – σιγά το αληθινό κέντρο των αποφάσεων και της πολιτικής δυναμικής έφυγε από το Μαξίμου, τα υπουργεία και τα κομματικά αρχηγεία. Πέρασε στα χέρια των μπετατζήδων κι εθνικών προμηθευτών, που παράλληλα, από δημοκρατική ευαισθησία, φροντίζουν για την ενημέρωση σας. Γιατί νομίζετε βγάζουν τις παθητικές εφημερίδες τους; Γιατί συντηρούν τα ζημιάρικα κανάλια τους; Για την αλήθεια και την δημοκρατία, κι εκείνο τον όψεως στην Ελβετία...

 

Subcategories

14.09.2017: Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (ΠΗΓΗ: ΤasTV/Πέλλα)
27.09.2017: Ο Καθηγ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ